Το καλάθι σας είναι άδειο

Βιβλιοθήκη παρασίτων

 

Τα παράσιτα που μας απασχολούν, θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

Έντομα δημόσιας υγείας, είναι παράσιτα όχι μόνο ενοχλητικά αλλά μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία. Μερικά παράσιτα, η παρουσία των οποίων αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, είναι: οι κατσαρίδες, οι μύγες, οι κοριοί, οι ψύλλοι, τα κουνούπια, οι ψείρες, τα τσιμπούρια κ.α.

    

 

Άλλοι εισβολείς  όπως αράχνες, σκορπιοί, σαρανταποδαρούσες και νυχτερίδες βρίσκονται συχνά σε κατοικημένους χώρους απειλώντας ή όχι, ανθρώπους και κατοικίδια.

 

 

Έντομα αποθηκών, που μπορούν να καταστρέψουν ένα μεγάλο μέρος των αποθηκευμένων προϊόντων. Τα προβλήματα αυτά εστιάζονται κυρίως στην υποβάθμιση των προϊόντων απο τους ίδιους τους εχθρους, καθώς και η ανάπτυξη δευτερογενών μολύνσεων και προσφβολών. Τα κυριώτερα έντομα σε αυτήν την κατηγορία είναι η Ephestia, η plodia, η tineaη, το σκαθάρι του σίτου, του ρυζιού του καφέ και η σιταρόψειρα.

 

Ξυλοφάγα έντομα, προκαλούν σοβαρές ζημιές σε προϊόντα απο ξύλο όπως πατώματα, έπιπλα, κασώματα, καθώς και σε καλλιέργειες και δέντρα. Σ' αυτήν την κατηγορία συναντάμε τους Τερμίτες, τα Σαράκια, κ.α

Ακολουθήστε μας

Ενημερωτικό δελτίο

Ειδικές προσφορές και νέα!

Επικοινωνία με Γεωπόνο

6937046857